guilford

more details...

1/1

 

Project Statement:

Guilford of Maine, a contract textile manufacturer, relocated its New York City design studio to its manufacturing facility in a 19th century mill building in central Masachusetts. The goal of the project  was to integrate a design studio and showroom in  a single facility. By returning its design and showroom to the place of manufacture Guilford of Maine has encouraged an adaptive reuse of a floor previously functioning as a storage space.

 

The design solution was to marry a number  of functional needs/uses in a single” open” space through the development of a highly flexible environment. Great emphasis was placed on maintaining the existing building components (steel trusses, granite details, brick sills, maple floors) as primary elements which would be unaffected by the improvements at hand.

 

Rolling pinup boards can be moved laterally to divide the space while Over scaled- layout tables can be arrange at will. A series of workstations with organic shaped pull-up surfaces complete the organization of the space

 

My Contribution:

Table and Workstation design and detailing

Rolling Display design and detailing

Construction Administration